Sport en spel

Ontwerp van speelterreinen

Sport en spel is van belang bij de ontwikkelingen van kinderen. Onze expertise komt van pas bij het inrichten van speelterreinen op scholen en bij kinderdagverblijven. Met elkaar zorgen we voor een fantasierijke speelomgeving, waar het veilig spelen en sporten niet uit het oog verloren wordt, en waar voldoende ruimte is voor sport- en spelactiviteiten.

Een kind raakt nooit uitgespeeld
Spelen is meer dan plezier hebben. Het heeft niet alleen effect op de gezondheid van een kind, maar tijdens het spelen leren kinderen continu: ontdekken, onderzoeken, beleven, uitdagingen aangaan, grenzen verkennen. Een goede speelomgeving stimuleert de cognitieve, motorische, sociale, fysieke en emotionele ontwikkeling. Het draagt bij aan de ontwikkeling van kind tot volwassen persoon. Onze tuinontwerpers begrijpen dit en denken een speelterrein uit waarin de zintuigen telkens worden geprikkeld, zodat een kind nooit uitgespeeld raakt. 

Wilt u meer weten over het ontwerpen en inrichten van speelterreinen? Neem gerust contact met ons op voor een kennismaking. 

Meer weten over ontwerp

Natuurlijk buitenspelen

Hoven Landscaping is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van Robinia speeltoestellen met de juiste ondervloeren. Denk hierbij aan het gebruik van gras, boomschors of zand, maar ook kunstgras of rubbervloeren behoren tot de mogelijkheden.

Spontaan en ongedwongen spelen
Bij natuurlijk spelen staat het gebruik van natuurlijke materialen centraal, waarbij de ontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd en het spel op een spontane en ongedwongen manier gespeeld wordt. Een goede keuze voor beplanting op de juiste plaats is hierin van cruciaal belang. De natuurlijke speeltuinen worden vooral toegepast bij scholen en kinderdagverblijven. Maar ook in openbare ruimtes zien wij steeds vaker de natuurlijke speeltuinen.

Nieuwsgierig geworden hoe onze ontwerpers uw buitenruimte kunnen inrichten? Neem gerust contact met ons op.

Meer weten over natuurlijk spelen

Wipkip, duikelrek of glijbaan

Traditioneel spelen

Wij leveren en installeren ook traditionele speeltoestellen, meestal vervaardigd van hout, RVS, metaal of kunststof. Bij deze speelplaatsen bepalen de speeltoestellen in feite welk spel er gespeeld wordt. Waar dit vroeger vaak de wipkip, wipwap, duikelrek of glijbaan was, zijn ook hierin nu de mogelijkheden eindeloos.

Passend advies voor uw buitenruimte
Bij de keuze van een speeltoestel is het kiezen van de juiste ondervloer van belang. Onze vakmensen adviseren op basis van uw wensen welke speeltoestellen en ondervloeren voor uw buitenruimte de juiste keuze is. Bij de inrichting staan veiligheid en vandalismebestendigheid voorop. Bent u op zoek naar oplossingen voor pleinsportvoorzieningen, sportkooien, free running parcours, skatebanen of buitenfitness toestellen? Ook hierin denken wij graag met u mee.

Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag over tradtioneel buitenspelen.

Meer weten over traditioneel spelen

Certificeringen

VCA certificering logo
Groenkeur certificering logo
ISO 9001 certificering logo
VHG branchevereniging logo
SBB Erkend Leerbedrijf logo